torstaina, elokuuta 18, 2005

lopulta lienee syytä laskeutua omalle tasolleen

Aiempi merkintä meni siinä määrin omasta mahtavuudesta vouhottamiseen (kieli poskessa, tosin), että tämänkertainen raapustus paranee laatia nöryydellä ja alistumisella. Sitä saa mitä tilaa, kun herra kirjoittajaa patistaa päivittämään, hän alkaa heti elätellä haaveita maailmanvalloituksesta. Ehkä omien taitojen kehuminen on omiaan vapauttamaan lukijoiden piilevät aggressiot, kuten Ellu sanoi, tollaisia tekstejä on "kiva vihata", vai miten se menikään?

Joops, kirjallisuustieteen tuutorit lähestyivät tänään kirjeitse. Hauska nähdä, kuinka paljon tuutortoiminta, ja ekojen viikkojen meininki eroaa Turun vastaavasta, vuosi sitten koetusta kujeilusta. Ainejärjestö järjestää ilmeisesti jonkun Suomenlinna-piknikin jo ennen orientaatioviikon alkua. Voisi olla hyvä idea ängetä mukaan, sillä laillahan sitä ihmisiin tutustutaan. Ja koska runopojankin sisällä asuu pieni laumasielu, olisi hienoa kuulla, että oppiaineen haalari koristaisi opiskelijoita oikeiden tilaisuuksien tullen. Näin kun ei Turussa ollut, ilmeisesti ainejärjestön hallitus ei piitannut moisesta rypemisestä.

Katasastettiin äsken pitkään aikaan huonoin leffa, Cellular. Nokia taisi olla laittanut muutaman pennosen budjettiin kun firman kännykkä näkyi n. joka toisessa otoksessa ja repliikeissä oli mainosspiikkejä tyyliin "oletteko nähneet näitä uusia kännyköitä? Ne vasta ovatkin hyviä." Käsis oli muutenkin aivan uskomattoman huono ja jopa nimekkäät näyttelijät olivat täysin tyhjäkäynnillä. Huh, mitä sontaa. "Piinaava" trilleri oli uskomaton pannukakku, ja oli kiinnostava kuulla, että käsiksen laatinut hemmo on kirjoittanut myös Phone Boothin, joka samalla puhelinteemallaan on silti tuhat miljardia kertaa parempi tekele.

Käännös valmistui ja väitöskirja siirtyi ainakin hetkeksi historiaan, viimeiset sanat (muistaakseni "naisen taiteellinen polku" tms.) raapustin koneelle eilen iltapäivällä. Korjausehdotuksia ym. alkaa varmaan sadella jossain vaiheessa, mutta suurin työ on tehty, ja työtä siinä olikin. Nyt puolitoista viikkoa täyttä lomaa. Ensi viikolla vielä mökille nauttimaan loppukesän/alkusyksyn meizingistä. Hibhei ja niin edelleen...