keskiviikkona, elokuuta 31, 2005

fuksi tilittää

Nonniin, ensimmäiset hämmentävät koulupäivät takana. Eri syistä olen viettänyt hämmästyttävän vähän aikaa koneen ääressä, joten raportti on hieman viivästynyt. Siis: millaiselta vaikuttaa kirjallisuuden opiskelu Helsingissä? Aika mainiolta. Porukka vaikuttaa olevan mukavaa ja monipuolista. Mukana on mm. eräs eläinaktivisti (pakko myöntää, että em. henkilön esittelykierroksella tokaistu "harrastan eläinaktivismia, eikä aikaa jää oikein muulle", on aika tyhjentävä kommentti). Hoblaa! Tuutorit olivat välillä vähän pihalla, mutta suuremmitta vaikeuksitta hekin meitä ohjastivat paikasta toiseen. Yllättävän monilla uusista on jo entuudestaan jotain opintoja takana. Monet ovat analysoineet klassikkokirjoja avoimessa, ja muutama tyyppi on eksynyt valtsikasta meidän seuraamme, kirjojen ja konjakin ääreen. Maanantai meni lähinnä tutustumisessa ja kiertelyssä, tiistaina meille kerrottiin, kuinka humanistikin voi saada töitä. Kuulitte oikein. Näin myös, miltä näyttää salillinen humanisteja. Nyt voikin sitten kuolla onnellisena. Esittelypäivät olivat paremmin järjestettyjä kuin Turussa, jossa ne olivat todella todella tylsiä. Nyt oli ihan fiksusti kerätty juhlasaliin opiskelijapaneeli, josaa valmistuneet ja gradun tai kandin työn parissa ahkeroivat viisi opiskelijaa selittivät kokemuksistaan ja ajatuksistaan. Juuri näin se menee.

Tänään sitten Heikin unelmapäivä, eli opastettu kierros pääkirjastossa. Uuh. Paaaljon kirjoja. Syksyn lukujärjestyskin alkaa selkeytyä, joskin saan tietää niistä kurssien korvaavuuksista vasta ensi viikolla. Tai ehkä se on vaan bluffia, eikä mitään korvaavuuksia ole olemassakaan. Tiedossa tulevaisuus laitoksen byrokratian labyrintissa? Syksy menee aika lepposissa merkeissä, muutama kurssi, ja nekin lähinnä elokuva- ja televisiotutkimusta. Keväällä sitten enemmän, ja neljäs periodi onkin vilkkain. Ei tämä opiskelu siis toki täysin lusmuiluksi mene, alustavien vouhotusten mukaan kokooon pitäisi tulla vuodelta 53 opintopistettä. Siihen kun lisää nuo mahdollisesti korvautuvat kurssit, niin saadaan 73. Eli vaikutan superopiskelijalta tahtomattani. Ehkä näin...

Huomenna vähän datailua, eli tietokoneopetusta. Saanpahan viimein ihqn helsinki.fi -sähköpostiosoitteen. Jeejee. Turku häipyy taustaltani myös netin ihmemaassa. Enemmän uutisia kun niitä ilmenee, tältä erää kiitti ja kuitti.

Viime hetken lisäys: huomasin aiemmassa päivityksessä maininneeni Manderlayn. Olin siis sunnuntaina ko. rainaa katsomassa, ja aika hyvähän tuo oli. Erilainen kuin Dogville, ehkä parempikin. Jenkkikritiikissä Von Trier saa Michael Moorenkin vaikuttamaan äärikonservatiivilta.