tiistaina, toukokuuta 24, 2005

aurinko sulkee kirjojen kannet

lukemista, lukemista. Päivittäistä elämää dominoi vielä aika lailla n. 2 viikon päästä pidettävät pääsykokeet. Samaan aikaan kesä on tullut, ulkona on ihan levottoman lämmin ja sininen taivas. Motivoi sitten tässä itseäsi teoreettisten haasteiden kimppuun...Joinain päivinä lukeminen maistuu, joinain ei. Tänään se on maistunut ihan maukkaalle. Eilen en saanut lukukonetta millään käyntiin, joka (tietenkin, itseni tuntien) johti yleiseen harmistumiseen ja pelkoon motivaation totaalisesta loppumisesta. Kirjallisuudentutkimuksen plussia ja miinuksia on siis tullut pohdittua aika urakalla. Tällä hetkellä vaaka on jonkun verran plussan puolella...kun päivä on hyvä lukemista varten, raskaimmat ja teoreettisimmatkin tekstit voivat tuntua jossain määrin mielenkiintoisilta. Silloin kun ei tunnu löytyvän voimia hyppiä muutamaa sivua pidemmälle, tulee usein kironneeksi kaiken taiteen tutkimuksen alimpaan helvettiin...hankkikaa ihmiset niitä oikeita töitä. Nonniin...oishan se nyt kuitenkin aika kiva juttu päästä tonne kouluun sisälle ja katsella sitten, mikä tuntuu miltäkin.

Lauantaina oli tuparit, joissa ainakin isäntä viihtyi suunnattoman hyvin. Kämppä oli juuri niin täynnä ihmisiä kuin voi olla ilman ahtautta ja muutenkin tuntui tosi kivalta kun meininki oli ouldskuul-kotibilelinjalla. Booli maistui ja vieraat humaltuivat...Kiitokset kaikille!

Sinänsä hassua, että on alkanut kuvitella pienemmänkin ylimääräisen tiedon työntävän tieltään jotain pääsykokeita varten pääkoppaan ahdettua. Tästä syystä ns. huvikseen lukeminen on nyt jäänyt, ja sen on korvannut lista, jonka kimppuun säntään heti pääsykokeen jälkeen. Niin monta hyvää kirjaa, niin vähän aikaa. On ehkä vähän huolestuttavaa, että listalla on myös vähän teoreettisempia kirjoja..ehkä olisi syytä pyhittää kesä roskakirjojen lukemiselle. Ja ehkä myös olla ihan pikkusen ulkona, uimassa, terassilla, mökillä, festareilla? luksusta...