torstaina, lokakuuta 27, 2005

No place like home

huhhei, kotona jälleen. Olikin aika mukavaa tulla tänne talviseen Suomeen aamulla, väsyneenä mutta onnellisena pitkän, unettoman lennon jälkeen. Ja heti pääsi Suskin residenssiin hellittäväksi, kyllä siis kelpaa. Sisäinen kello meinaa heittää vähän häränpyllyä. Vaikka vedin parin tunnin tirsat tossa päivällä, tuntuu toi Atlantin yli tähän suuntaan lentäminen silti vähän raskaalta ja epätodelta. Mikä maa, mikä valuutta? Ajattelin nyt kuitenkin raportoida lyhyehkösti vielä kahden viimeisen usa-päivän tapahtumat, että niitä kelpaa sitten pällistellä ja ihmetellä vielä sitten kun tämä blogi on pelkkä jäänne bittiavaruudessa. Tiistaina siis lähdin tuulen ja sateen sekaan, tarkoituksena mennä lounaalle ulkoministeriössä työskentelevän tutun kanssa. Sitä ennen perusmuseorumbaa, Air and Space museum oli ihan hieno, luulisi ainakin lasten viihtyvän. Vähän niinkuin Heureka potenssiin kaksi. Holocaust-museo oli todella vaikuttava, hienosti rakennettu kokonaisuus, joka ihan tosissaan vaikutti ja sai miettimään juutalaisten kohtaloita natsien kynsissä.
Viimeinen ilta sitten chillailtiin, syötiin hyvin hotellin raflassa (tuo kulinarismi saavutti muutenkin tietynlaisen huippunsa matkan aikana, niin paljon hyvää ruokaa tuli syötyä) ja lueskeltiin huoneessa. Koska luksusvessassamme oli suihku sekä amme, päätin juhlistaa viimeistiä iltaa ottamalla kylvyn. Eihän se voinutkaan olla muuta kuin täyttä juhlaa, rentoutumisen riemuvoitto.
Tämä "nykyinen" keskiviikko-sekasikiöpäivä menikin sitten lähinnä matkustellessa, aamupäivällä otin vaarin hyvästä säästä, ja kiertelin hotellin lähistöllä tsekkailemassa vielä lisää eri presidenttien muistomerkkejä, patsaita ja temppeleitä. Matkahan sitten meni ihan omalla painollaan, ehkä vielä nopeammin kuin menomatkalla. Tenttikirja oli elementissään, kun ei sitä lukemista päässyt pakoilemaan siitä ah niin ahtaasta penkistä. Välttämättömyys 0li myös raskaan teoriatekstin kontrastina nautittu leffa, Sekaisin Marista. Edelleen aika hauska.

Jos saan viikonloppuna noita matkakuvia cd:llä, voisin ehkä laittaa muutaman kommentteineen myös tähän blogiin. Toisaalta, eiköhän sieltä isukin flickr-sivultakin löydy jo aika lailla "tylsiä" kuvia.

Nyt sitten täällä...hiukka vaikeaa asennoitua siihen, että pitäisi taas käydä vähän koulua. Siihen, että täällä on oikeasti ihan älyttömän kylmä ja jotenkin jouluinen tunnelma. Siihen, että pitää miettiä rahojen käyttöä ehkä vähän tarkemmin kuin tuolla matkalla. Mahtavaa kuitenkin olla taas kotona, täällä kun on kuitenkin ne asiat, jotka on kaikkein tärkeimpiä. Ja se tärkein tietenkin myös =)