perjantaina, lokakuuta 21, 2005

New York city boy

Lisaa asioita, joista ei jotenkin osaa kertoa mutta pitaa kuitenkin. Olen jotenkin jamahtanyt miettimaan syyta siihen, miksi se tuntuu melkeinpa yllatykselta, etta New York onkin tavallinen kaupunki (hieno paikka siis tietysti, muttei mitaan suurta ja ihmeellista). Ehka television ja elokuvien vaikutuksen alaisena vietetyt 20 vuotta ovat saaneet syrjaisen Suomen kansalaisen mieltamaan kaupungin joksikin kuvitteellisten henkiloiden ja tapahtumien temmellyskentaksi. Missa on Carrie Bradshaw? Missa? Eika King Kongia nay roikkumassa Empire State Buildingin tornissa. Mita kummaa?

Eilen juututtiin hotelliin loppuillaksi, jalat olivat sen verran kavelysta karsineet, eika oikein ollu intressia enaa lahtea seikkailemaan. Illallista rakasessa italialaispaikassa. Tanaan sitten lisaa museomeininkia, joskin tuli melko pian selvaksi, etta tollanen perusmuseo on aika nihkea vaihtoehto erikoistuneemmalle kumppanilleen, kuten se eilinen MoMa. Tyypillisessa museossa on niin paljon kaikkea, etta vahemmastakin tulee ahky. Etenkin jos muinaishistoria ei ole se oma leipalaji. Tama Metropolitan museum of art oli viela kasittamattoman sokkeloinen. Tai sitten en omaa suuntavaistoa. Museosta lahdettiin kavelemaan Keskuspuistoon, joka oli kylla nakemisen arvoinen. Siina keskella on sellainen alyttoman iso lampi (voikohan sita edes kutsua lammeksi), jonka ympari kaikki kaupungin holkkaajat juoksevat. Ihan hieno juttu, etta overikapitalismin ja laajentumisen aikanakin on alytty uhrata noinkin suuri osa pienesta Manhattanin saaresta (se puisto on todella suuri) puistolle. Sen jalkeen ei mitaan kovin kummallista, illalla ehka sushia. Mietin, etta voisin vahan helpottaa ensi viikon tyourakkaa tekemalla toista paivakirjaa taalla isin koneella. Katsotaan miten kay.

Valtakuntani aakkostemme kahdesta viimeisesta, lahes jumalaisen maagisesta kirjaimesta! Taa naitten pellejenkkien nappaimistokin on ihan erilainen, prkl.

P.S Ryhanen, ostin juuri Sin Cityn dvd:lla. Ehka pidetaan joskus treffit ja kuolataan yhdessa sita vahapukeisten naisten ja estottoman vakivallan cocktailia? Poikien ilta, todellakin.

1 Comments:

At 3:14 ap., Blogger Stello said...

Ainakin irlantilaisella keyboardilla toimii:

å = Alt + 134
ä = Alt + 132
ö = Alt + 148

Å = Alt + 143
Ä = Alt + 142
Ö = Alt + 153

 

Lähetä kommentti

<< Home