torstaina, maaliskuuta 03, 2005

madventures in london

traveling, traveling...

paasinpas viimein laskemaan takamukseni tallaseen nettikahvilaan ja koneen aareen. hotellissakin ois toisaalta ollu masiina, mutta se tuntuu olevan koko ajan varattu. perkele...tuppaa jo nyt vahan arsyttamaan kun ihanien aakkostemme kaksi vikaa kirjainta ovat aika vieras ja ihmeellinen juttu taalla riemastuttavassa saarivaltiossa. pahoittelen!

siis: kaytyani eilen aamulla viela pika pikaa turussa (himo-opiskelija?) paastiin sitten lahtemaan kahden maissa kotoa. Lento Lontooseen kavi siis Oslon kautta, eika sitten ollutkaan ihan sellainen parin tunnin keikka niinkun odotin. Varsinkin kun se Oslo-Lontoo lento oli jonkun verran myohassa ja Heathrown paassa oli viela enemman jotain sekoilua. Koko reissuun meni siis mukavat 9 tuntia...Kun lopulta paastiin hotelliin (joka on aika mainiolla paikalla Trafalgar squarella, pikku lontoonkavijat ehka tietaa?) niin nalka oli hirmuinen ja pizzojen kautta paadyinkin sitten unten maille, niinkuin isikin. Hotelli on onneksi aika luksuslaatua. Sellanen huoneistohotelli, eli meillakin on ihq pikku keittio...mutta mitapa me miehet silla =).

Yolla herasin pari kertaa siihen, etta oli tosi kylma...toivottavasti mikaan flunssa ei iske paalle. Taa Lontoon ilmasto on muutenkin aika mielenkiintoinen...eilen oli ihan witun kylma tuuli ja sellanen perus suomen lokakuu. Tanaan aurinko paisto ja mieleen tuli enemmankin suomen huhtikuu. Kaikenlaista...Missa ovatkaan ne kuulaat talvipaivat =)

Tanaan paasi heti aamupaivalla edustamaan kun kaytiin isin kanssa tapaamassa joitain korkea-arvoisia oikeusoppineita paikallisella oikeustalolla. Piti oikein pukuun tallaytya, mika osoittautui toisaalta aika tarpeelliseksi silla nuo ylahuoneen tuomarit laittoivat ainakin oman kasitykseni "upper classista" uusiksi. Siis ihan mukavia miekkosia mutta niiiiiiiin ylhaista menoa. Mukavat brittiaksentit, tosin. Lounaalla em. henkiloiden kera totesin oikeaksi vaitteen brittikeittion heikkoudesta...eihan ne munuaiset ym. ole ihmisten ruokaa.

Jatettyani isukin hotellille lahdin itse kiertelemaan keskustaa. Lontoo tuntuu todellakin olevan levy- ja kirjakauppojen luvattu kaupunki ja parin tunnin kiertelyn jalkeen lompakko huusikin tuskasta. Matkabudjetti on siis aika lailla kaytetty. Perkeleen Berwick street...jos joka toinen liike on levykauppa, eihan niista voi kavella ohi. Virgin megastore vaati myos tukun puntia, ja silti piti jattaa tuhat juttu ostamatta. Pitanee yrittaa pummata isukilta vahan rahaa, etta pystyy viela lahipaivina ostelemaan kaikkea kivaa. Ehka olis ovelaa hankkia viela joitain vaatteita ("toi on hieno! joo, ma tiedan, se on Lontoosta") ja kirjoja nimenomaan isin laskuun.

Nyt on siis taalla kello n. puoli kahdeksan ja pitaisi lahtea metsastamaan sopivaa ruokapaikkaa. Isi on illan tuomariporukan kanssa jossain, joten taidan paatya nyyhkimaan tuohon lahimpaan pubiin. mutta se on ihan ok. matkailu avartaa ja silleen. Cheers!