lauantaina, helmikuuta 26, 2005

"Sillä sä pääset Lontooseen..."

"Me ollaan ihan rappiolla. Eihän me enää edes päivitetä blogeja."

-Suski eilen illalla

Taitaa tyttökullan lausauhduksessa olla perää. Sinänsä kummaa ettei perinteisen lyhyen Turun visiitin aikanakaan tullut raapustettua mitään. Yleensä blogin päivittely on ainakin silloin selviö, kun eihän siellä juurikaan tekemistä ole. Nyt taisin sitten kuitenkin luoda itselleni jonkun mielikuvan niiden parin päivän aikana, että olisi muka hirmusti hommaa kuten tenttejä. Ehkä rakas blogi kokee nyt sitten jonkunlaisen hivutuskuoleman ja jää valtaamalleen paikalle internetin suurmoottoritien varteen nyyhkimään yksinäisyyttään ja kertomaan ajatuksista, joita sen tekijällä ehkä joskus kauan sitten oli.

Toisaalta, pelastus taitaa olla lähellä, sillä ensi viikon Lontoon matka tarjoaa aika hyvän tilaisuuden kommentoida kokemuksia lähestulkoon reaaliajassa. Luksus(?)hotellimme vieläpä tarjoaa nettiyhteyden eli kaiken pitäisi sujua kunnolla. Siis: lukekaa ja kummastelkaa kun runopoika ottaa ensi askeliaan Brittein saarilla, ihmettelee kulttuuria ja uuvuttaa itsensä sivistyksen raskaan taakan alle.Vaahtoaa kirja- ja levylöydöistä ja hajoilee isukin intellektuellien kommenttien parissa. Saa toivon mukaan kokemuksii, kokemuksii, kokemuksii, uusii kavereita ja SITÄ. hmm...tai ehkä ei...ne kokemukset taitaa kyllä riittää.

Olin torstaina Historian metodikurssin tentissä. Ärsyttävää kun joutuu lukemaan sellaisia asioita jotka ovat abstraktisuudessaan ainakin itselleni äärimmäisen vaikeita opeteltavia. Pahimmillaan joutuu sitten turvautumaan samaan kuin jouluna estetiikan kurssin kanssa, eli opettelemaan täkreiltä tuntuvia päätelmiä sanasta sanaan tajuamatta niiden sisältöä. Tämähän onkin vissiin se yliopiston perimmäinen tarkoitus =). Kokeessa olisi ehkä kuitenkin pitänyt osata käyttää sitä teoreettista apparaattia, varsinkin kun menin vastaamaan yhteen pohdintatehtävään. Saa nähdä mitä tapahtuu. Tietyssä tapauksessa tämäkin kurssi saattaa olla sellainen legendaarinen tyhjä arpa. Jos siis pääsen Hesaan enkä saa sitä korvattua...no, opintotuki kulkee...

Harkitsen vakavasti blogin sisällön muokkaamista. Ehkä ei ole hirveästi järkeä selostaa aina "eilen tätä, toissapäivänä tätä" -tyyliin vaan ehkä jopa vaahdota välillä jostain leffoista, kirjoista, tai levyistä, joita on tullut vastaan tai sitten muuten vaan pohtia jotain fiksuja. Tällainen toiminta saattaisi olla ihan hyödyllistä oman itsenkin kannalta, kun pääsisi vähän erittelemään ajatuksiaan ja mielipiteitään. Tällaista siis mahdollisesti tulevaisuudessa. Ehkä joitain sanasia Bloc Partyn ja Liekin uusista levyistä, joista etenkin jälkimmäinen on viihtynyt kuuntelussa ahkerasti. Vaikken edes myönnä tykkääväni progesta...ko. yhtye on kyllä vieläkin aika paljolti runopoika (tai -tyttö) musiikkia par excellence.

Pikkuhiljaa pitää alkaa valmistautumaan kauppiksen vuosijuhlaan. Ihan mainiota päästä sinne kavaljeeraamaan ja ehkä jopa tuomaan ilmapiiriin hengähdys humanismia. Alan olla muutenkin aika varjokauppislainen, KY:n forumilla tulee yllättävän usein käytyä. Siis frakki niskaan ja hyvät tavat kunniaan! Vanhojen tanssien toinen näytös lähestyy, ja silloin humanistinkin on syytä käyttäytyä asianmukaisesti.