perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Pitkästä aikaa...

Blogi on taas vaipunut hiljaiseloon. Tämä uuden vuoden ja työvuoden (opiskelujen alkamisen) väliin jäävä viikko tuntuu todella tyhjältä mutta tavallaan juuri siksi ihan mainiolta. Kyllä tätä varmaan kaipaakin heti ensi viikolla, mutta silti tuntuu siltä, että tämä joutenolo on jatkunut jo aika pitkään. No, hyvä että on aina välillä virikkeitä kuten Tapiolan uudistettu uimahalli, jossa ollaan Suskin kanssa käyty jo pariin otteeseen kuntoilemassa. Tuo uiminen käykin ihan työstä koska tekniikkani on täysin puutteellinen ja huono. Joutuu sitten kauhomaan ihan olan takaa =). Tänään mennään kaupunginteatteriin katsomaan Tiimiä. Mainiota päästä pitkästä aikaa ihmettelemään ihka oikeaa teatteria.

Eilen päädyttiin vuokraamaan makuunista Jeunet'n Pitkät kihlajaiset sekä uusin Batman, eli tämä Batman begins. Molemmat oli ihan oivallisia pätkiä, vaikka joitain huonojakin juttuja tekeleisiin mahtui. Pitkät kihlajaiset oli visuaalisesti todella hieno, ja Jeunet'lla tuntuu (ainakin tämän leffan ja Amelien perusteella) olevan tarinankerronta erittäin hyvin hallussa, mukaan lukien sellaiset pienet hämärät yksityiskohdat, joista on ehkä miehen ranskalaisuutta kiittäminen. Tällä kertaa sotameininki (I maailmansota) oli vaan ehkä vähän turhan rankassa konstrastissa siihen maalais-Ranskan ihanuuteen ja väriloistoon. Ehkä se oli tarkoituskin, mutta runopojan se jätti vähän kylmäksi.

Antti haukkui Batmanin aika lyttyyn, joten olinkin yllättynyt, että tykkäsin siitä suht paljon. Suski ei tykännyt, koska hänelle ainoa oikea Batman on se camp-Batman, joka on tehty kieli poskessa. Onhan sekin asiallista touhua, mutta kyllä ainakin tämä poju ottaa ihan mielellään vastaan tällaisen raskaamman ja synkemmänkin tulkinnan kaikkien tuntemasta lepakkomiehestä. Alun ninjajutut olivat ehkä vähän liikaa ja jotkut toimintakohtaukset vähän överejä. Mutta ihan asiallista meininkiä muuten, ja pointseja siitä, että siihen Batmanin hahmoon ja sen motivaatioihin pureuduttiin enemmän kuin neljässä aiemmassa leffassa yhteensä.

Joo, Heikin leffanurkkaus kiittää. Lauantaina viini&juustokemut, kyllä! Saa nähdä saako ensi viikolla aloitettua sen terveemmän elämän...