tiistaina, joulukuuta 27, 2005

so if you really love christmas, come on and let it snow

Nonniin, joulu on taas ohi. Varsinkin aattoilta tuntuu menevän nopeammin mitä vanhemmaksi tulee. Ennen illan syömisorgiat sujuivat ihan käsittämättömän hitaasti kun kuusen alla pilkotti monta kiehtovaa, toivon mukaan ei-niin-pehmeää pakettia. Nykyään ruokahetki tuntuu olevan ohi jo ennen kuin se alkaa ja lahjojen jaossa ei ole entisenlaista glooriaa. No, onhan niitä lahjoja kuitenkin ihan kiva saada. Tällä kertaa pukki toi runopojalle 3 dvd:n Madventures-paketin, sekä kaikkien sankarileffojen isän, Conan barbaarin, hänetkin dvd:llä. Isukiltahan tuli jo aiemmin New York Review of Booksin tilaus sekä muutama sarjakuvakirja, jotka ovat jumissa jossain nettikauppojen ja tullien syövereissä ensi vuoden alkuun asti. Lisää sarjiksia mulle, käsittämätöntä. Onneksi pukki oli ajatellut myös käytännön asioita, ja tavaroita, joiden puute ei ikinä tunnu olevan niin kipeä, että jaksaisi raahautua kauppaan asti. Siis: kiitos paistinpannusta, Iittalan laseista sekä lajitelmasta t-paitoja ja sukkia. Perusasiat kunniaan!

Jo nyt perinteinen joulupäivä Kökkelissä sujui ihan rattoisasti, mitä nyt pientä ajatustenvaihtoa välillä. Viihteen puolellehan se vähän tuppasi menemään, mutta mitäs siitä. Taksin saaminen oli kovin vaikeaa. Sitä ennenhän oltiin Anttilaisten residenssissä nauttimassa jouluateriaa Suskin porukoiden kanssa. Tuloksena joulun toinen ähky, joka piti mahan täynnä melkein 12 tunnin ajan. Suski nukahti sohvalle, ja jäin katselemaan telkkareita Jaakon ja Sirpan kanssa. Plaisir.

Eilen oli vuorossa lisää sukulointia, ja iloista Tapanin viettoa meidän kotikodissa Jorvaksessa. Ilmapiiri oli jotenkin todella kiva eikä tippaakaan pain. Suskikin tuntui viihtyvän ja sopi mielestäni hyvin joukkoon. Mikäs siinä oleillessa, vielä kun saatiin isin auto heti käyttöön, ja sillähän me sitten suuntaamme huomenna Vaasaan ja torstaina Leville. Mitä uusi vuosi tuokaan tullessaan?