tiistaina, joulukuuta 20, 2005

vuosi nippuun -meemi

Vuoden viimeinen (?) meemi, arvatkaa keneltä...Pointtina siis laittaa joka kuukauden merkinnöistä joku kommentti, joka kuvaa mahd. hyvin kuolinkouristuksissaan olevaa vuotta 2005. Noita aiempia merkintöjä lukiessani huomasin tosissaan, että näistä jutuista on tullut nykyään vähän liiankin virallisia.

Tammikuu
: "Mitä wittua mulle on tapahtumassa kun kirjallisuuden klassikoiden tilalta suosikkien paikalle ovat nousemassa tv-sarjat, joita en aiemmin voinut sietää?"

Helmikuu: "Hyötyä täynnä oleva kahden päivän superopiskeluvisiitti tyyriiseen tavaravarastoon, jossa huonekalut pölyttyvät ja vuokralainen odottaa hirmusti kevättä ja uutta luukkua, ettei enää menisi niin paljon rahaa isännöitsijän taskuun vajaakäytössä olevasta kodista." (Kyseessä siis Turun kämppä)

Maaliskuu: "Ja mistäköhän helvetistä sitä on tullut tässä vaiheessa elämää/opiskeluja asettaneeksi itselleen riman niin älyttömän korkealle?"

Huhtikuu: "Jos hinnat tipahtaisivat lopullisesti näin alas, pitäisi ehkä viettää muutama viikko baarin puolella ihan vaan siitä syystä, että rahaa kuluisi niin vähän, pyyhkiä ilon kyyneleitä silmistä ja kumota tuppi toisensa jälkeen janoisan kurkun syövereihin." (Crazy wednesday)

Toukokuu: "Onko urbaani ympäristö jo nyt osoittautunut liian kovaksi palaksi Jorvaksen sysimetsissä varttuneelle luonnonlapselle?"

Kesäkuu: "Tämä blogi ei siis edes voisi olla mikään sex and the city vaan books and the pity."

Heinäkuu: "Toivottavasti paraikaa kääntämäni väitöskirjan tekijä ei eksy blogilleni, tutkimus on nimittäin niin köykäinen ja heikko, että ihmettelen jos menee läpi muuten kuin rimaa hipoen."

Elokuu: "Ehkä se on täydellistä tylsyyttä ja nörttimäisyyttä, en tiedä, mutta mieluummin istun kotona kavereiden kanssa kuin lähden suunnistamaan maailmanlopun näyttämölle, eli viikonloppuiltojen/öiden Helsingin keskustaan."

Syyskuu: "Kun ovat menneet valitsemaan niinkin järjettömän oppiaineen kuin yleinen kirjallisuustiede, pitäisi heidän hulluudessaan olla jotain samoja piirteitä kuin minussakin."

Lokakuu: "Ilmiö nimeltä Big Brother on alkanut salakavalasti nakertaa tunnin joka illan ohjelmasta...'Kyllähän mä nyt katon ku kaikki muutkin kattoo'."

Marraskuu: "Lopulta tästäkin Tapiolan porvarispenskasta tulee sitten varmaan joku Pentti Linkola."

Joulukuu: "4½ -kuukautinen yhteiselo ei välttämättä ole niin hyvin kirjoitettuna tänne blogivuoden merkintöihin, ja Suski onkin välillä valittanut etten ikinä mainitse sitä. (nimim. "koko ajan mä!"). Me loves you, babe!" Kaksi lausetta, mutta ihan aiheesta.

Täytyy kyllä sanoa, että vaikutan noiden merkintöjen perusteella todella katkeralta, kyyniseltä ja kuivalta. Kolme kovaa koota. Suurin osa jorinoista sisältää vaan jotain valitusta tai ihmeellisiä ajatusrakennelmia, jotka tuntuvat näin jälkikäteen vähän hölmöiltä. Oikeasti tärkeitä ja kivoja juttuja ei ole niin paljon mainittu, mutta se kertoo jotain vain siitä, millaisissa tilanteissa tänne blogiin kirjoittaa. Kivoja juttuja muistelee, muttei niitä ehkä halua julistaa kaikille. Paljon helpompi vuodattaa nettiin kuin puhua jostain oikeesti tärkeästä. Ehkä ensi vuosi on vähemmän etäinen?